Μια ανάβαση στο ψηλότερο βουνό του Αγίου Όρους, τον Άθω (2033μ) σε συνδυασμό με περιήγηση και στην Αθωνική έρημο τον Μάιο του 2021. Μια μοναδική εμπειρία σε ένα κυριολεκτικά άδειο από κόσμο Άγιο Όρος που θυμίζει έντονα την δεκαετία του 1970. Ο ορισμός της απομόνωσης σε αυτή την πεζοπορική εκδρομή για 6 άτομα, με επισκεψεις στην Σκήτη της Αγίας Άννας, Μικρά Αγία Άννα, Κατουνάκια, φρικτά Καρούλια και τις Ιερές Μονές Διονυσίου, και Πάυλου.

Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ο Άθως, γιος του Ουρανού και της Γαίας, ήταν ένας από τους Γίγαντες, Κατά τη διάρκεια της μάχης μεταξύ Θεών και Γιγάντων, ο Άθως έριξε έναν πελώριο βράχο εναντίον των Θεών αλλά αυτός έπεσε στην άκρη της Χαλκιδικής και αποτέλεσε την ομώνυμη χερσόνησο, η κορυφή της οποίας έλαβε το όνομά του. Δηλώσεις συμμετοχών αυστηρά μέχρι τις 10 Απριλίου 2021* για την έγκαιρη έκδοση των διαμονητηρίων.

*Σημείωση: Το Άγιο Ορος ξανάνοιξε την λειτουργία του, στην νεα εποχη του κορονοιού, του με πολυ αυστηρούς όρους εισόδου για τους επισκεπτες και περιορισμούς όσον αφορά τον χρόνο και τόπο διαμονής, τον αριθμό προσκυνητών (ειναι ουσιαστικά πολυ μικρος και αυτος υπο προυποθέσεις).Επίσης άλλαξαν και οι διαδικασιες εκδοσης διαμονητηριων που εγιναν περίπλοκες και χρονοβόρες και απαιτείται πλέον διαμονητήριο ειδικού σκοπού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
12 – 14 ΜΑΙΟΥ 2021

Συνάντηση στην Ουρανούπολη στις 11-5-2021 στις 19:00 ώρα

Ημέρα 1η (12/5): Ουρανούπολη – Δάφνη – Σκήτη Αγίας Άννας (με πλοίο). Ανάβαση στην Σκήτη (300μ) και πορεία 5-6 ώρες μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας στους πρόποδες του Άθωνα. Σύντομη ξεκούραση και συνέχεια για την κορυφή του Άθωνα (2033μ) εκεί που δεσπόζει η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Διανυκτέρευση στον περίβολο της εκκλησίας με υπνόσακους. Ώρες Πορείας 8-9, ΥΔ 2000μ.

Ημέρα 2η (13/5): Μετά την ανατολή του ηλίου και αφού δόυμε την σκιά της πυραμίδας του Άθωνα να καθρεφτίζται στο Αιγάιο πέλαγος κατάβαση στην Σκήτη Αγίας Άννας από διαφορετική διαδρομή περνώντας από την Αθωνική έρημο και τα κελία στα κατουνάκια, τα φρικτά καρούλια και την μικρή Αγία Άννα. Διανυκτέρευση στην Σκήτη Αγίας Άννας. Ώρες Πορείας 6-7, ΥΔ 500μ.

Ημέρα 3η (14/5): Από την Σκήτη Αγίας Άννας πορεία 2-3 ώρες μέσω της Ι.Μ. Παύλου μέχρι την Ι.Μ. Διονυσίου. Έξοδος με το πλοίο προς Δάφνη και στην συνέχεια προς την Ουρανούπολη. Άφιξη στην Ουρανουπολη το απόγευμα. Ώρες Πορείας 3.

Κόστος: 390€ /άτομο
Μέγιστη συμμετοχή: 7 άτομα

Περιλαμβάνεται: το διαμονητήριο, ξεναγήσεις, διαδικασίες εισόδου, πορείες στα μονοπάτια, το πλοίο κατά την είσοδο και έξοδο στο Αγιο Όρος, η διανυκτέρευση σε ξενώνα στην Ουρανούπολη την προηγούμενη ημέρα (11/5)

Δεν Περιλαμβάνεται: Επιπλέον έξοδα σε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου των πλοιαρίων λόγω θαλασσοταραχής

12 – 14 Μαΐου 2023
Διάρκεια: 3 ημέρες
Δραστηριότητες: Πεζοπορία – Περιήγηση
Κόστος: 390€/άτομο

Δήλωση Συμμετοχής

    Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
    NAI

    Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις του agionorostrekking.gr
    NAIΟΧΙ

    Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας του agionorostrekking.gr μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.