Η Agion Oros Treks εξειδικεύεται και διοργανώνει προσκυνηματικές, πεζοπορικές, ορειβατικές και πολιτιστικές εκδρομές  για μικρά γκρουπ, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις και στις δυνατότητες σας, στην μοναστική πολιτεία.

Λειτουργεί και παρέχει τις υπηρεσίες και δράσεις της μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου BASECAMP TRAVEL.

Η χερσόνησος του Άθω ή του Αγίου Όρους είναι η ανατολικότερη από τις τρεις χερσονήσους της Χαλκιδικής και είναι ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα, που είναι ολόκληρος αφιερωμένος στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού.

Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους, υπάγεται πολιτικά στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, πνευματικά στο οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ διοικητικά η εξουσία βρίσκεται στην αρμοδιότητα των 20 μονών και διεξάγεται με δύο ανώτατα όργανα, την Ιερή Κοινότητα και την Ιερή Επιστασία. Στα μοναστικά ιδρύματα του Αγίου Όρους περιλαμβάνονται 20 «κυρίαρχες» μονές, σκήτες, καλύβες, κελιά, «καθίσματα» και «ησυχαστήρια». Όλες οι μονές είναι κοινόβια, δηλαδή κοινή λειτουργία, προσευχή, στέγη, σίτιση και εργασία μεταξύ των μοναχών. Μόνο οι άνδρες επιτρέπεται να εισέλθουν στο Άγιο Όρος. Ο κανόνας, γνωστός ως “Άβατον”, απαγορεύει την πρόσβαση στο Άγιον Όρος από οποιαδήποτε γυναίκα και επιβάλλεται από το νόμο.

Το βουνό Άθωνας που δεσπόζει σ’ αυτή, είναι ένας τεράστιος κώνος με ύψος 2.033 μέτρα. Η γυμνή κορυφή του λες και λογχίζει τον ουρανό και οι πλαγιές του, κατάφυτες από αιωνόβια δέντρα, δημιουργούν μία ασύγκριτη αισθητική ομορφιά σε όλη τη μαγευτική αυτή περιοχή. Οι φυσικές τοποθεσίες της χερσονήσου είναι αξιοθαύμαστες, με γραφικούς λόφους, κατάφυτα δάση, απόκρημνους γκρεμούς και άφθονα νερά. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των μονών, με τη φρουριακή διάταξη, τους επιβλητικούς πύργους, τα θαυμαστά κωδωνοστάσια, τους θολωτούς τρούλους, τα ξυλόγλυπτα και μαρμάρινα τέμπλα, αλλά και η εκπληκτική διακόσμηση από θαυμάσιες τοιχογραφίες, αγιογραφίες και φορητές εικόνες, καθιστούν το Άγιο Όρος ένα ζωντανό μουσείο τέχνης και ιστορίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματά μας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: info@agionorostrekking.gr