Μια μοναδική ανάβαση στο ιερό βουνό της Ορθοδοξίας και ψηλότερο βουνό του Αγίου Όρους, τον Άθω (2033μ) σε συνδυασμό με περιήγηση και επισκέψεις στην Αθωνική έρημο, την Σκήτη της Αγίας Άννας, Μικρά Αγία Άννα, Κατουνάκια, φρικτά Καρούλια και τις Ιερές Μονές Διονυσίου, και Πάυλου. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ο Άθως, γιος του Ουρανού και της Γαίας, ήταν ένας από τους Γίγαντες, Κατά τη διάρκεια της μάχης μεταξύ Θεών και Γιγάντων, ο Άθως έριξε έναν πελώριο βράχο εναντίον των Θεών αλλά αυτός έπεσε στην άκρη της Χαλκιδικής και αποτέλεσε την ομώνυμη χερσόνησο, η κορυφή της οποίας έλαβε το όνομά του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
27-29 Οκτωβρίου 2023

Ημέρα 1η (27/10): Ουρανούπολη – Δάφνη – Σκήτη Αγίας Άννας (με πλοίο). Ανάβαση στην Σκήτη (300μ) και πορεία 5-6 ώρες μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας στους πρόποδες του Άθωνα. Σύντομη ξεκούραση και συνέχεια για την κορυφή του Άθωνα (2033μ) εκεί που δεσπόζει η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Διανυκτέρευση στον περίβολο της εκκλησίας με υπνόσακους και αντίσκηνα. Ώρες Πορείας 8-9, ΥΔ 2000μ.

Ημέρα 2η (28/10): Μετά την ανατολή του ηλίου και αφού δόυμε την σκιά της πυραμίδας του Άθωνα να καθρεφτίζται στο Αιγάιο πέλαγος κατάβαση στην Σκήτη Αγίας Άννας από διαφορετική διαδρομή περνώντας από την Αθωνική έρημο και τα κελία στα κατουνάκια, τα φρικτά καρούλια και την μικρή Αγία Άννα. Διανυκτέρευση στην Σκήτη Αγίας Άννας. Ώρες Πορείας 6-7, ΥΔ 500μ.

Ημέρα 3η (29/10): Από την Σκήτη Αγίας Άννας πορεία 2-3 ώρες μέσω της Ι.Μ. Παύλου μέχρι την Ι.Μ. Διονυσίου. Έξοδος με το πλοίο προς Δάφνη και στην συνέχεια προς την Ουρανούπολη. Άφιξη στην Ουρανουπολη το απόγευμα. Ώρες Πορείας 3.

Κόστος: 390€ /άτομο
Ελάχιστη-Μέγιστη συμμετοχή: 3-8 άτομα
Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023

Περιλαμβάνεται: Έμπειρος συνοδός ορεινής πεζοπορίας, το διαμονητήριο, ξεναγήσεις, διαδικασίες εισόδου, πορείες στα μονοπάτια, το πλοίο ή ταχύπλοο κατά την είσοδο και έξοδο στο Αγιο Όρος. Η διανυκτέρευση σε ξενώνα στην Ουρανούπολη την προηγούμενη ημέρα (26/10)

Δεν Περιλαμβάνεται: Η μετάβαση στην Ουρανούπολη. Επιπλέον έξοδα σε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου των πλοιαρίων λόγω θαλασσοταραχής και αναγκαστικής εισόδου από τα χερσαία σύνορα (50€/άτομο)

27 – 29 Οκτωβρίου 2023
Διάρκεια: 3 ημέρες
Δραστηριότητες: Πεζοπορία – Περιήγηση
Κόστος: 390€ / άτομο

Δήλωση Συμμετοχής

    Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
    NAI

    Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις του agionorostrekking.gr
    NAIΟΧΙ

    Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας του agionorostrekking.gr μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.