Ο ορισμός της απομόνωσης σε αυτή την πεζοπορική εκδρομή για 7 άτομα, με επισκεψεις σε 10 Ιερές Μονές, το Πρωτάτο, το κελί του Αγίου Παισίου και την Σκήτη του Αγίου Ανδρεά. Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2023 για την έγκαιρη έκδοση των διαμονητηρίων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
16 – 19 Μαρτίου 2023

Ημέρα 1η (16/3): Αναχώρηση νωρις το πρωι (06:30) με το πλοίο για την Ιερά Μονή Γρηγορίου. Επίσκεψη στην Ιερά μονή και πεζοποριά ανηφορική (2 ώρες) στην πιο εντυπωσιακή μονή του Αγίου Όρους, την Σιμωνόπετρα που δεσπόζει πανω στον βράχο σε υψόμετρο 300 μέτρων. Από εκεί μεταφορά με ιδιωτικό βανάκι στις Καρυές, την διοικητική πρωτεύουσα του Αγίου Όρους. Επίσκεψη στο Πρωτάτο (την πρώτη εκκλησία του Αγίου Όρους) με την εικόνα της Παναγίας (Άξιον Εστί). Διανυκτέρευση στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα ή στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.

Ημέρα 2η (17/3): Πρωινή επίσκεψη στην Ι.Μ. Κουτλουμουσίου και πεζοπορία κατηφορικη (2 ώρες) μεχρί την Ι.Μ. Ιβήρων στην βόρεια πλευρά του Αγίου Όρους. Κατά την διάρκεια της δισδρομής μας θα περάσουμε ακαι από το κελί που ασκήτεψε ο Άγιος Παίσιος στην Παναγούδα. Μετά την επισκεψη μας στην Ιερά Μονή θα συνεχίσουμε με για 1 ώρα με τα πόδια μεχρι την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα και στην συνέχεια για 1,5 ώρα ακόμα μέχρι την Ιερά Μονή Παντοκράτορος. Διανυκτέρευση στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος.

Ημέρα 3η (18/3): Προώθηση με το λεωφορείο στην Ι.Μ. Ξηροποτάμου και μετά με τα πόδια (45 λεπτά κατηφόρα) στην Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος (Ρωσικό) με κατάληξη στην Ι.Μ. Ξενοφώντος (1,5 ώρα χω,ατόδρομος ευθεία). Διανυκτέρευση στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Ημέρα 4η (19/3): Πρωινή επίσκεψη στην Ι.Μ. Δοχειαρίου (20λεπτα). Από εκεί έξοδος με το πλοίο προς Ουρανούπολη. Άφιξη στην Ουρανούπολη 14:10

Κόστος: 430€ /άτομο

Ελάχιστη-Μέγιστη συμμετοχή: 5 – 8 άτομα

Περιλαµβάνεται: το διαµονητήριο, ξεναγήσεις, διαδικασίες εισόδου, πορείες στα µονοπάτια, µεταφορές µέσα στο Όρος όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα. Το πλοίο ή ταχύπλοο κατά την είσοδο και έξοδο στο Αγιο Όρος. Διανυκτέρευση σε ξενώνα στην Ουρανούπολη (15/3) χωρίς πρωινό

Δεν περιλαµβάνεται: Η μετάβαση στην Ουρανούπολη. Επιπλέον έξοδα σε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου των πλοιαρίων λόγω θαλασσοταραχής.

16 – 19 Μαρτίου 2023
Διάρκεια: 4 ημέρες
Δραστηριότητες: Πεζοπορία – Περιήγηση
Κόστος: 430€/άτομο

Δήλωση Συμμετοχής

    Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
    NAI

    Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις του agionorostrekking.gr
    NAIΟΧΙ

    Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας του agionorostrekking.gr μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.