Θα θέλατε να βρείτε την ουσία, την γαλήνη, τη δύναμη σας στο πιο ειρηνικό, κλειστό αλλά ισχυρό πνευματικό προπύργιο;

Το Άγιον Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους, υπάγεται πολιτικά στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, πνευματικά στο οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ διοικητικά η εξουσία βρίσκεται στην αρμοδιότητα των 20 μονών και διεξάγεται με δύο ανώτατα όργανα, την Ιερή Κοινότητα και την Ιερή Επιστασία. Στα μοναστικά ιδρύματα του Αγίου Όρους περιλαμβάνονται 20 «κυρίαρχες» μονές, σκήτες, καλύβες, κελιά, «καθίσματα» και «ησυχαστήρια». Όλες οι μονές είναι κοινόβια, δηλαδή κοινή λειτουργία, προσευχή, στέγη, σίτιση και εργασία μεταξύ των μοναχών. Μόνο οι άνδρες επιτρέπεται να εισέλθουν στο Άγιο Όρος. Ο κανόνας, γνωστός ως “Άβατον”, απαγορεύει την πρόσβαση στο Άγιον Όρος από οποιαδήποτε γυναίκα και επιβάλλεται από το νόμο.

Το βουνό Άθωνας που δεσπόζει σ’ αυτή, είναι ένας τεράστιος κώνος με ύψος 2.033 μέτρα. Η γυμνή κορυφή του λες και λογχίζει τον ουρανό και οι πλαγιές του, κατάφυτες από αιωνόβια δέντρα, δημιουργούν μία ασύγκριτη αισθητική ομορφιά σε όλη τη μαγευτική αυτή περιοχή. Οι φυσικές τοποθεσίες της χερσονήσου είναι αξιοθαύμαστες, με γραφικούς λόφους, κατάφυτα δάση, απόκρημνους γκρεμούς και άφθονα νερά. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των μονών, με τη φρουριακή διάταξη, τους επιβλητικούς πύργους, τα θαυμαστά κωδωνοστάσια, τους θολωτούς τρούλους, τα ξυλόγλυπτα και μαρμάρινα τέμπλα, αλλά και η εκπληκτική διακόσμηση από θαυμάσιες τοιχογραφίες, αγιογραφίες και φορητές εικόνες, καθιστούν το Άγιο Όρος ένα ζωντανό μουσείο τέχνης και ιστορίας.

Αποκλειστικές εκδρομές, Πεζοπορία, Ευεξία και πολλά άλλα…Προσωπική και Πνευματική μεταμόρφωση!

Παρέχουμε εξατομικευμένες εκδρομές για ένα άτομο ή μικρές ιδιωτικές ομάδες στο Άγιο Όρος, που βρίσκεται στο ανατολικότερο από τις τρεις χερσονήσους της Χαλκιδικής, στη Βόρεια Ελλάδα και παραμένει το μόνο μέρος που είναι εξ’ολοκλήρου αφιερωμένο στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού. Κατόπιν αιτήματος μπορούμε να προσφέρουμε εκδρομές πεζοπορίας, στο Άγιο Όρος για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Επιλέξτε το πλάνο σας παρακάτω και αφήστε μας να αλλάξουμε τη ζωή σας!

Platinum Plan (1 pax)

Golden Plan (2 pax)

Silver Plan (3 pax)

Ας αρχίσουμε το ταξίδι μας στην Αθωνική Πολιτεία…

Οι ξεναγήσεις μπορούν να θεωρηθούν ως πολιτιστική και ιστορική επίσκεψη, αφού τα μοναστήρια είναι περίπου 1000 ετών και μοιάζουν με κάστρα, και όχι ως προσκύνημα ή θρησκευτικό τουρισμό. Είναι η βασική φιλοσοφία της εταιρείας μας. Περνάμε πάντα 3 νύχτες για να υπάρχει αρκετός χρόνος για να ανακαλύψουμε και να εξερευνήσουμε αυτή τη μοναστική κοινότητα και να πάρουμε κάθε σταγόνα ευχαρίστησης και γνώσης που μπορεί να μας προσφέρει αυτός ο μοναδικός στον κόσμο προορισμός! Ανυπομονούμε να κάνουμε μια διαφορετική, αξέχαστη εμπειρία για όλους τους ταξιδιώτες μας.

Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να συμμετάσχουν στη βραδινή ή νωρίς το πρωί λειτουργία, αλλά όχι υποχρεωτικά. Είναι όμως κάτι πολύ πνευματικό, ειδικά η πρωινή λειτουργία, πολύ μυστικιστικό και οι τελετουργίες γίνονται στο σκοτάδι μόνο με κεριά μαζί με ψαλμωδίες. Το φαγητό στο μοναστήρι παρέχεται σε κοινό δείπνο μαζί με μοναχούς δύο φορές την ημέρα ενώ ψάλλουν. Δεν επιτρέπεται το κρέας πουθενά στο Άγιο Όρος. Τρώνε ψάρια, θαλασσινά, όσπρια και λαχανικά.

Οι εκδρομές είναι μόνο για άνδρες. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 4. Οι περιηγήσεις περιλαμβάνουν οδήγηση εντός της Αθωνικής πολιτείας σε χωματόδρομους επισκεπτόμενοι πολλά βυζαντινά μοναστήρια και άλλα θρησκευτικά αξιοθέατα.

Περιλαμβάνονται: 2 διανυκτερεύσεις σε ξενώνα με ιδιωτικές εγκαταστάσεις σε μοναχική κατοικία με εξαιρετική ημιδιατροφή θαλασσινών. 1 διανυκτέρευση σε μοναστήρι με κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. Είσοδοι και διαδικασίες καθοδήγησης στα μοναστήρια, όλες οι μεταφορές γης με ιδιωτικά SUV, θαλάσσιες μεταφορές, επισκέψεις σε 7 – 10 Μοναστήρια και Σκέτες

Δεν περιλαμβάνονται: Επιπλέον έξοδα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών*

*Αν και το Άγιο Όρος είναι χερσόνησος είναι προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα. Δεν επιτρέπονται οι χερσαίες διελεύσεις οχημάτων. Μερικές φορές λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών οι λιμενικές αρχές εκδίδουν απαγορευτική αναχώρηση των υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών