Μια πεζοπορική εκδρομή για αυστηρά 5 άτομα μόνο, κατά μήκους της εντυπωσιακής νότιας πλευράς της Αθωνικής πολιτείας με εξασφαλισμένη διανυκτέρευση στην πιο εντυπωσιακή μονή του Αγίου Όρους, την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και επισκέψεις σε συνολικά 8 Ιερές Μονές. Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021 για την έγκαιρη έκδοση των διαμονητηρίων.

*Σημ: Το Άγιο Όρος ξανάνοιξε την λειτουργία του, στην νέα εποχή του κορονοιού, του με πολυ αυστηρούς όρους εισόδου για τους επισκέπτες και περιορισμούς όσον αφορά τον χρόνο και τόπο διαμονής, τον αριθμό προσκυνητών (είναι ουσιαστικά πολύ μικρός και αυτός υπό προϋποθέσεις).Επίσης άλλαξαν και οι διαδικασίες έκδοσης διαμονητηριων που έγιναν περίπλοκες και χρονοβόρες και απαιτείται πλέον διαμονητήριο ειδικού σκοπού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18 – 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Ηµέρα 1η (18/2): Ουρανούπολη – Δάφνη – Σκήτη Αγίας Άννας (με πλοίο). Ανάβαση στην Σκήτη. Τακτοποίηση και περιήγηση προς την Αθωνική έρημο, Μικρά Αγία Άννα, Καρούλια, Κατουνακια. Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Σκήτη. (ώρες πεζοπορίας 3-4)

Ηµέρα 2η (19/2): Πεζοπορία και επισκέψεις προς τις Ιερές Μονές Παύλου, Διονυσίου και Γρηγορίου και από εκεί 1,5 ώρα µέχρι την Ι.Μ. Σιµώνος Πέτρας. ∆ιανυκτέρευση στην Ι.Μ. Σιµώνος Πέτρας. (ώρες πεζοπορίας 5-6)

Ηµέρα 3η (20/2): Προώθηση µε ταξί στην διασταύρωση µεταξύ Ι.Μ. Ξηροποτάµου και Ι.Μ. Αγ. Παντελεήµονος. Επίσκεψη στην Ι.Μ. Ξηροποτάµου και µετά µε τα πόδια στην Ι.Μ. Αγ. Παντελεήµονος (Ρωσικό) και από εκέι στην Ι.Μ. Ξενοφώντος. Διανυκτέρευση στην Ι.Μ. Ξενοφώντος. (ώρες πεζοπορίας 3)

Ηµέρα 4η (21/2): Πρωινή επίσκεψη στην Ι.Μ. Δοχειαρίου (20λεπτα). Από εκεί έξοδος με το πλοίο προς Ουρανούπολη. Άφιξη στην Ουρανούπολη στις 14:30

Κόστος 450€ /άτοµο
Ελάχιστη-Μέγιστη συµµετοχή: 5 άτοµα

Περιλαµβάνεται: το διαμονητήριο, ξεναγήσεις, διαδικασίες εισόδου, πορείες στα μονοπάτια, μεταφορές μέσα στο Όρος, το πλοίο ή ταχύπλοο κατά την είσοδο και έξοδο στο Αγιο Όρος, διανυκτέρευση στην Ουρανούπολη την προηγούμενη μέρα σε δικλινα δωματια χωρίς πρωινό

Δεν περιλαµβάνεται: Επιπλέον έξοδα σε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου των πλοιαρίων λόγω θαλασσοταραχής

18 – 21 Φεβρουαρίου 2022
Διάρκεια: 4 ημέρες
Δραστηριότητες: Πεζοπορία – Περιήγηση
Κόστος: 450€/άτομο

Δήλωση Συμμετοχής

    Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
    NAI

    Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις του agionorostrekking.gr
    NAIΟΧΙ

    Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας του agionorostrekking.gr μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.